Toţi pacienţii care au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş” din Timişoara, cu diferite afecţiuni, au fost mutaţi la Spitalul CFR sau la Spitalul de Copii din municipiu, cel de Boli Infecţioase internând doar pacienţi cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a declarat pentru News.ro că spitalul este pregătit să primească doar cazurile de coronavirus.
 
"În acest moment spitalul este în pregătire pentru a interna doar cazurile de coronavirus. Pacienţii de pe secţii au fost mutaţi la spitalele CFR şi Ţurcanu. Trebuie acum să ne organizăm structural, în sensul de a pregăti spaţiile, saloanele. Până acum au fost saloane ale asistentelor, acum nu mai au voie să intre acolo. Suntem în plin proces de organizare”, a spus medicul Virgil Musta.
 
Potrivit sursei citate, în cursul zilei de duminică, cinci pacienţi cu coronavirus au fost declaraţi vindecaţi, la Timişoara, şi au putut pleca acasă.
 
"Astăzi (luni - n.r.) nu avem externaţi, ieri au fost cinci persoane externate, patru din Hunedoara şi una din Timiş. Pentru ziua de astăzi încă nu ştim câte teste au ieşit negativ”, a adăugat Musta.
 
Medicul mai spune că luni sunt internate 38 de persoane la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.
 
Potrivit site-ului instituţiei, spitalul din Timisoara are o capacitate de 295 de paturi.
 
Până luni, la nivel naţional numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 158.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.