Un bărbat din Ucraina a fost tratat, luni, la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, unde a fost transferat de la Kiev, fiindu-i implantat un cardiostimulator electric permanent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, în vârstă de 76 de ani, a suferit un infarct în ţara sa natală, dar a fost trimis la Iaşi, după ce spitalul din Kiev unde era internat a fost dezafectat.

"Astăzi, în Clinica de Cardiologie s-a implantat în urgenţă un cardiostimulator cardiac bicameral pentru bloc atrio-ventricular total (cu bradicardie severă) la un pacient ucrainean transferat de la spitalul din Kiev. Pacientul a fost trimis urgent la Iaşi în condiţiile dezafectării spitalului respectiv. Este stabil hemodinamic, fără aritmii", a declarat, luni seară, pentru News.ro, medicul Antoniu Petriş, şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Medicul ieşean a afirmat că au existat unele probleme de comunicare cu pacientul din Ucraina, întrucât acesta vorbea doar limba ucraineană şi cea rusă, dar că acestea au fost rezolvate "prin ajutorul dat de o colegă din Republica Moldova".

Pe de altă parte, medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat, tot luni, că numărul refugiaţilor din Ucraina care ajung la spitalul ieşean a crescut în ultimele zile.

"Săptămâna trecută a început cu câte una sau două prezentări de refugiaţi pe zi în UPU şi s-a sfârşit cu cinci sau şase pe zi. Vineri noapte doi pacienţi în vârstă de 19 şi 44 ani externaţi de la spital din Kiev au ajuns în UPU cu ambulanţa. Aceştia au suferit mai multe traume în bombardamentele de la Kiev. Prezentau fracturi la membrele inferioare. Au fost transferaţi pe cale aeriană în Israel", a declarat medicul Diana Cimpoeşu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.