Un pacient cu COVID-19, aflat în stare gravă, a fost transferat de urgenţă, vineri, de la Cluj-Napoca în Ungaria, la Debrecen, cu un elicopter SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Colegii noştri de la Jibou, împreună cu o echipă medicală de la UPU-SMURD Cluj-Napoca, au îndeplinit cu succes o misiune umanitară pe ruta Cluj-Napoca - Debrecen, pentru transferarea unui pacient aflat în stare gravă, intubat, infectat cu coronavirus. După aproximativ 50 de minute de zbor, pacientul a fost predat în siguranţă medicilor din Ungaria", au transmis reprezentanţii Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv).
 
Conform sursei citate, aeronavele Inspectoratului General de Aviaţie sunt pregătite în oricine moment să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în state gravă, iar elicopterele SMURD de la Iaşi şi Galati pot interveni în Republica Moldova, la solicitarea autorităţilor din statul vecin. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.