Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat, vineri seară, la finalul şedinţei de Guvern, că bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu 3,4 miliarde de lei, ceea ce ne permite acirdarea de subvenţii fermierilor afectaţi de secetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România a fost lovită crunt de o secetă pedologică cum nu a mai fost de zeci de ani (...) Deşi este un an foarte dificil, contrângerile bugetare sunt foarte mari, în ciuda fake-news-urile lansate mai ales azi de cei care  sunt obişnuiţi să vândă iluzii şi care au adus securitatea alimentară a României la cheremul câtorva traideri, azi bugetul Ministerul Agriculturii a fost suplimentat cu 3,4 miliarde lei. Acest lucru ne permite să acordăm despăgubiri pentru secetă aşa cum am promis şi cum nu sa mai făcut de mulţi ani”, a anunţat, vineri seară, ministrul Adrian Oros.

Potrivit acestuia, suplimntarea bugetului permite şi efectuarea plăţilor în avans pentru campania din 2020.

”Precizez că am făcut  demersuri la Comisie ca subvenţiile să fie acordate mai repede cu o lună. Aşteptăm aprobarea Comisie, suntem pregătiţi. Ne permite să compensăm cât mai echitabil şi obiectiv toate pierderile  înregistrate şi de cei din sectorul zootehnic, dar şi de  cei din apicultură, pierderi din cauza pandemiei”, a ami declarat ministrul.

Acesta a explicat că a solicitat CE ca subvenţiile să fie plătite mai devreme cu o lună.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.