Organizaţia Animals International a anunţat, vineri, că a început deja ambarcarea celor 70.000 de oi în vaporul care le va duce în ţările arabe, unde vor fi sacrificate. Organizaţia a precizat că dă Guvernul în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A început încarcarea Titanicului Animalelor, nava Al Shuweikh cu 70.000 de oi. Animals International dă în judecată Guvernul României pentru încălcarea deliberată a legislaţiei şi cere European Commission să demareze infringement împotriva autorităţilor corupte de la Bucureşti”, a anunţat organizaţia.

Animals International publică şi câteva fotografii cu îmbarcarea animalelor.

Reprezentanţii organizaţiei susţin că animalele suferă îngrozitor pe durata transportului, din cauza căldurii insuportabile din vapor, dar şi din lipsa apei şi hranei.

Potrivit organizaţiei, mii de animale mor de obicei în timpul unor astfel de transporturi şi sunt atât de înghesuite încât nu ajuns la apă şi hrană.

Comisarul european pentru pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vytenis Andriukaitis, a cerut, joi, Guvernului român să oprească transportul a 70.000 de oi către ţările arabe, unde ar urma să fie sacrificate.

Cererea făcută de Andriukaitis a venit în urma unor plângeri făcute de organizaţii de protecţie a animalelor, precum Eurogroup for Animals.

Comisarul a atras atenţia, în scrisoarea sa, publicată pe contul de Twitter, asupra condiţiilor dificile de transport din această perioadă a anului.

”Având în vedere prognoza meteo pentru zona Golfului, în luna iulie, când temperaturile sunt aşteptate să ajungă la 46 grade Celsius, şi faptul că măsurile anunţate în aprilie nu au fost încă implementate, vă cer, ca un gest de responsabilitate, să opriţi exportul de oi către Golful Persic, în contextul în care temperaturile extreme fac imposibilă respectarea prevederilor legale (...)”, a scris comisarul european.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.