Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, că vremea în care proiectele de investiţii se derulau în ritm de melc a trecut şi că autorităţile nu mai pot tolera ca procedurile de achiziţie să dureze ani de zile până la desemnarea câştigătorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vremea în care proiectele de investiţii se derulau în ritm de melc a trecut. Săptămâna viitoare vom adopta din nou ordonanţa de urgenţă care să reglementeze procedurile de achiziţie şi mai ales termenele limită pentru ficare pas procedural în cursul achiziţiei. Nu mai putem tolera ceea ce s-a întâmplat de zeci de ani în care proceduri de achiziţie să dureze ani de zile până să ajungă la desemnarea câştigătorului”, a declarat Ludovic Orban, marţi, pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti.

Premierul a avut un mesaj şi pentru contestatarii de profesie, să se lase de acest obicei.

“Vreau să le transmit un mesaj contestatarilor de profesie, să se lase de acest obicei pentru că vremea în care la înţelegere, la conivenţă cu diverşi funcţionari de prin minister sau de prin Compania de Autostrăzi se punea la cale torpilarea unor proiecte, a trecut”, a precizat Ludovic Orban.

El a mai spus că nu mai tolerează nicio împiedicare a unui proiect de infrastructură care să fie făcută de funcţionari sau de conducătorii unor instituţii.

“Toate procedurile în care sunt implicate instituţiile statului se derulează cu cea mai mare viteză posibilă, nu mai tolerăm nicio împiedicare a unui proiect de infrastructură care să fie făcută de funcţionari sau de conducători de instituţii care nu înţeleg că prioritatea zero a României este modernizarea prin investiţii în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, în infrastructura de sănătate, în infrastructura de comunicaţii, în infrastructura de educaţie şi în infrastructura agricolă”, a mai transmis Ludovic Orban.

Premierul face o vizită în judeţul Olt, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Economiei, Virgil Popescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.