Premierul Ludovic Orban a transmis, luni seară, că românii trebuie să înţeleagă că este fundamentală respectarea regulilor de protecţie sanitară, pentru a nu ajunge în situaţia altor ţări "în care practic a explodat pandemia" şi în care autorităţile au fost nevoite să ia măsuri radicale. ”Fac apel să înţeleagă că este mult mai uşor să nu te îmbolnăveşti decât să treci prin boală", a afirmat Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În cadrul acestei vizite am inventariat posibilitatea de creştere a numărului de paturi la Terapie Intensivă la Spitalul Malaxa unde au nevie de o instalaţie de alimentare cu oxigen suplimentară pentru a putea pune în funcţiune încă cinci paturi de Terapie Intensivă", a declarat Ludovic Orban, luni seară, după o vizită de lucru pentru evaluarea spitalelor din Bucureşti.
 
Orban a explicat că s-a interesat cu privire la funcţionarea instalaţiilor de gaz, de aer comprimat, a instalaţiilor electrice şi despre contactele de service şi mentenanţă pentru acestea şi dacă avizările pentru acest tip de instalaţii sunt la zi.
 
Întrebat dacă au fost nereguli, premierul a răspuns: "La Colentina situaţia este în regulă, la Spitalul Sfântu Ioan de asemenea este în regulă”. 
 
"Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care fac un efort uriaş pentru a trata pacienţi. Este o luptă zi şi noapte pentru a salva vieţi, o luptă care se dă în condiţii grele, în condiţii de presiune uriaşă”, a spus Orban.
 
El le-a mulţumit cadrelor medicale, celor care îşi desfăşoară activitatea "aproape ca pe o misiune” şi care salvează vieţi. 
 
"De asemenea, şi cu această ocazie vreau să-i rog pe români să înţeleagă că este fundamentală respectarea regulilor de protecţie sanitară. Vedem ce se întâmplă în alte ţări (...) nu trebuie să ajungem acolo. Depinde de fiecare dintre noi să nu ajungem în situaţia altor ţări în care practic a explodat pandemia şi în care guvernele ţărilor respective sunt obligate să ia măsuri radicale”, a subliniat premierul.
 
El a explicat că ceea ce au făcut guvernanţii a avut scopul de a-i convinge pe oameni să respecte regulile de protecţie.
 
”Fac apel să înţeleagă că este mult mai uşor să nu te îmbolnăveşti decât să treci prin boală. Am văzut cazuri grave, am văzut secţii de terapie intensivă, bine e să nu se ajungă acolo”, a adăugat primul ministru.
 
Acesta a precizat că în cadrul vizitei pe care a făcut-o la spitalele din Capitală împreună cu primarul general Nicuşor Dan a întrebat despre vechimea instalaţiilor, despre modul în care acestea sunt întreţinute, iar specialiştii sunt cei care vor dispune măsurile necesare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.