Primul ministru Ludovic Orban susţine că Guvernul intenţionează să deconteze din fonduri europene lucrările de refacere a instalaţiilor de alimentare cu oxigen, astfel încât acestea să fie conforme cu normele în vigoare. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că fondurile necesare renovării acestui tip de instalaţii în spitalele aflate în subordinea Primăriei Generale vor fi asigurate în bugetul pentru anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În ce ne priveşte, noi am spus că vom deconta din fonduri europene, am vorbit cu domnul ministru Boloş, toate lucrările de modernizare, de reparare, de alimentare cu oxigen, de refacere a instalaţiilor astfel încât ele să fie conforme. Vom deconta din fonduri europene", a afirmat Orban, luni seară, după o vizită în spitalele din Bucureşti.
 
Premierul a precizat că Direcţiile de Sănătate Publică şi Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă se vor implica pentru a asigura rezolvarea acestor situaţii. 
 
"Am cerut sprijin la Ministerul Economiei, către ISCIR şi CNCIR care trebuie să avizeze proiectele şi să verifice şi ei şi să avizeze starea proiectelor. Evident, vom şti clar şi cum se stă cu contractele de mentenanţă şi de service pentru că şi acolo trebuie să vedem exact dacă sunt contracte în regulă, dacă firmele care au contract îşi respectă regulile”, a spus el.
 
Premierul a adăugat că trebuie verificat şi personalul tehnic angajat în spitale care face întreţinerea acestor instalaţii în regie proprie. 
 
La rândul său, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că în subordinea Primăriei sunt opt spitale pentru care există indicatori tehnico-economici şi care au nevoie de investiţii şi pentru care vor fi alocate fonduri anul viitor.
 
"Pentru toate cele opt spitale împreună, sumele necesare a fi investite sunt de 70-80 de milioane de lei. Vor fi bani în bugetul pe 2021 pentru această chestiune”, a anunţat Nicuşor Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.