Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi că urmează să fie emis un ordin care vizează funcţionarea centrelor de diagnostic şi care va cuprinde obligativitatea unui nou tip de raportare, în sensul în care vor fi menţionate distinct cazurilor persoane diagnosticate pozitiv pentru prima oară, iar separat cele care sunt retestate şi au rezultatul pozitiv sau negativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Împreună cu Ministerul Sănătăţii şi împreună cu ministrul Nelu Tătaru am constatat necesitatea câtorva ordine care trebuie emise. Ordinul privitor la funcţionarea centrelor de diagnostic, ordin care să cuprindă, pe deoparte, obligativitatea noului tip de raportare. Se ştie că în lege există un articol care stabileşte schimbarea sistemului de raportare, adică menţionarea în mod distinct a cazurilor de persoane care prima oară sunt diagnosticate pozitiv şi prezentarea separată a persoanelor care sunt retestate, cu diagnosticul pe care îl au fie pozitiv, fie negativ. Deci schimbarea sistemului de raportare”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul videconferinţei de marţi cu reprezentanţii DSP care a avut loc la Ministerul Sănătăţii.

Şeful Guvernului a vorbit şi despre prioritizarea la testarea pentru COVID-19 şi anume prima oară să fie testate persoanele care necesită acest lucru, în baza protocolului de evaluare şi apoi cei care vor să călătorească în scopuri turistice.

„De asemenea, o anumită prioritizare în ceea ce priveşte testare, în care prioritate la testare trebuie să se acorde persoanelor care necesită testarea în baza protocolului de evaluare. Abia după aceea să fie testate persoanele care, de exemplu, care vor să călătorească în alte scopuri, scopuri turistice şi care au nevoie de un rezultat. Să existe o diferenţiere clară între cei care necesită testarea, că au simptome, că se încadrează în cadrul protocolului de testare şi cei care solicită testarea din alte motive”, a completat Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.