Premierul Ludovic Orban anunţă că la rectificarea bugetară vor fi prevăzute sumele necesare despăgubirii fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă în acest an, însă spune că sumele vor fi distribuite agricultorilor după ce autorităţile române vor primi aprobarea Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu putem să dăm despăgubirile imediat, când vrem noi. Pentru că foarte mulţi fermieri lucrează pământul sub diferite forme juridice, societăţi comerciale şi acordarea ajutorului îmbracă forma unui ajutor de stat şi avem nevoie de aprobarea Comisiei Europene. Noi la rectificare vom aloca sumele necesare, peste un miliard două sute de milioane pentru a putea face plăţile şi imediat ce vom primi acordul Comisiei Europene vom face plăţile către toţi fermierii afectaţi de secetă”, a declarat premierul Ludovic Orban, sâmbătă,  în timpul unei vizite în judeţul Călăraşi.
 
Primul ministru a precizat că Executivul şi-a propus ”obiective ambiţioase” în programul de relansare economică. 
 
”Vor fi bani europeni, vom fi pregătiţi să-i absorbim cât mai repede, bani europeni atât pentru irigaţii şi pentru desecări, pentru combaterea eroziunii solului, sperăm să obţinem finanţări de asemenea şi pe combaterea deşertificării pentru că ne confruntăm cu un pericol de deşertificare în special în zone din sudul României şi va trebui să luăm toate măsurile care se impun”, a afirmat Orban.
 
Şeful Guvernului a vizitat, sâmbătă, două staţii de pompare a apei, la Sultana şi Făurei, staţii care au fost dezafectate din 2005, respectiv 1993 şi pentru care se lucrează la repunerea în funcţiune. Staţia de la Făurei poate asigura irigarea a aproximativ 50.000 de hectare, în timp ce staţia de la Sultana ar putea iriga peste 20.000 de hectare de teren, a precizat Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.