Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că şomajul tehnic pentru cei din instituţiile publice ”u mai este de actualitate” având în vedre că ne apropiem de finalul stării de urgenţă, dar şi pentru că mulţi din sectorul public sunt implicaţi n prima linie a luptei mpotriva coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că jomajul tehnic pentru bugetari ”nu mai este în actualitate”.

Întrebat de ce nu mai este de actualitate, Orban a spus. ”Ne apropiem de finalul stării de urgenţă. O mare parte dintre cei care lucrează în nstituţiile publice sunt implicaţi în prima linie a bătăliei cu coronavirus, cum e Ministerul Sănătăţii. Nu poţi să operezi niciun fel de...nu poţi să renunţi la nimeni, dimpotrivă, mai avem nevoie de personal. Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Ministerul Muncii care este implicat îm derularea tutturor proiectelor. O mare parte din sectorul public este puternic turat. Ne apropiem oricum de finalul strii de urgenţă, care va fi pe 15 mai, şi nu mai este contextul necesar”.

”Am gândit, am analizat şi ...nu mai este de actualitate”, a conchis premierul.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, într-o şedinţă de Guvern, că toţi angajaţii, chiar şi cei din instituţiile publice, trebuie să preia din povara crizei provocată de coronavirus, de aceea a fost elaborat un proiect prin care angajaţii de la stat vor intra într-o formă de şomaj tehnic, economia care urma a fi făcută fiind cuprinsă între 1,2 şi 1,5 miliarde de lei.

Ulterior, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat că nu există la nivelul ministerului nicio discuţie despre şomajul tehnic pentru bugetari şi nu susţine un astfel de proiect.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.