Premierul Ludovic Orban a decarat, joi seară, că vârful epidemiei este estimat, în acest moment, în perioada 1-5 mai, dar prognozele nu sunt 100% sigure. Orban a afirmat că, şi după ce va trece vârful pandemiei, măsurile restrictive vor fi păstrate, iar revenirea la normalitate se va face treptat, cu acele activităţi cu grad mic de risc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cam astea sunt evaluările, probabil între 1-5 mai va fi vârful. Asta nu înseamnă că după vârf vom scăpa. Urmează să menţinem, o perioadă de timp după vârf, respectarea regulilor, astfel încât să scăpăm cât mai repede de virus. Toate deciziile le vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei, şi ca să fim oneşti, nu există prognoze cu grad de ... de 100%. Sunt prognoze care au o cantitate mare de informaţii, dar nu sunt sigure 100%”, a declarat, joi seară, la Digi 24, premierul Ludovic Orban.

Acesta a explicat şi că revenirea la normalitate se va face gradual.

”Pregătim revenirea la normalitate care nu cred că se va produce dintr-o dată, ci gradual, în funcţie de datele pe care le avem. De asemenea, pregătim un set de măsuri de protecţie a cetăţenilor, după revenirea la normalitate. Vom redeschide acele activităţi unde riscurile sunt mici, redeschiderea va fi graduală, nu vom putea da drumul la toate activităţile economice care acum sunt oprite. De asemenea, pregătim un set de măsuri să ajute companiile să îşi reia activitatea, să ajute oamenii să îşi găsească locuri de muncă”, a mai declarat premierul.

În ceea ce priveşte redesciderea şcolilor, Orban a spus că se va produce ”după 15 mai”, dar asta poate însemna şi 1 iunie, dacă atunci va fi sigur. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.