Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, în Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului, că cele mai multe domenii de activitate nu au fost afectate de restricţiile impuse pe durata stării de urgenţă. ”România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Situaţia economică în România este departe a fi atât de gravă cum încearcă unii să o prezinte”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Restricţiile de activităţi în domeniul economic au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor. Au fost restricţii limitate. Cea mai mare parte a domeniilor de activitate au rămas în funcţiune. România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Situaţia economică în România este departe a fi atât de gravă cum încearcă unii să o prezinte. Nu am oprit niciun şantier. Atât investiţiile publice, cât şi cele din PNDL şi de la nivel local”, a afirmat premierul, luni, în Camera Deputaţilor.

Acesta a enumerat măsurile luate de Guvern. 

Potrivit acestuia, zeci de mii de firme nu au creditele suspendate.

”E OUG care permite companiilor să îşi amâne plata ratelor pe o perioadă de nouă luni până la finalul anului. În ceea ce priveşte  sectorul HORECA, am stat de vorbă cu oameni care înţeleg realităţile. Am stabilit o serie de lucruri pe care să le facem în continuare. Impozitul special nu a fost plătit în această perioadă, a fost redus impozitul pe clădiri sau taxa pe clădiri. Am oferit un mare ajutor, peste 120 de mii de angajaţi din Horeca au beneficiat de şomajul tehnic”, a afirmat premierul.

Acesta a vorbit depsre modul în care va fi reclădită economia.

”Am să mă refer la viitor. E important cum reclădim economia românească. Model bazat pe stimularea creşterii economice, a consumului, un model care are limite şi a dus la dezechilibre ecnomice”, a mai declarat premierul.
”Nu a existat un plan cum vrem noi să punem în practică, ce se poate produce în România, trebuie produs în România, iar Guverrnul să fie partenerul fiecărui investitor. Pe agricultură avem dependenţă de importuri pe fertilizanţi”, a mai declarat Orban.

Acesta a precizat că este pregătit un program pentru punerea în prim plan a investiţiilor.

”Cred că în România trebuie să folosim cuprul în mod inteligent, să facem bare de cupru pentru a genera produse cu valoare adăugată”, a mai declarat premierul.

Orban acuză că nu a existat ”un proiect ambiţios” în care Guvernul pe care-l conduce să invetească sume.

”A trebuie să venim noi la guvernare pentru a semna contractele de finanţare pe spitalele regionale”, a mai declarat premierul.

Acesta a precizat că, prin IMM Invest sunt deja 5.000 de credite şi a enumerat alte măsuri economice luate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.