Premierul Ludovic Orban a declarat marţi la începutul şedinţei de guvern că numărul de cetăţeni cu contracte de muncă în mai 2020 este cu aproximativ 14.000 mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. El a mai spus că în contextul epidemiei de COVIOD-19, în luna mai au fost decontate concedii medicale de peste 500 de milioane de lei, în condiţiile în care, înainte de noiembrie 2019, decontarea medie a fost de sub 100 de milioane pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Peste un milion de români au beneficiat de şomaj tehnic şi aproape 70.000 a primit forme de indemnizaţie de sprijin.

”Nu s-au pierdut locuri de muncă foarte multe unde au existat restricţii”, a preciza premierul.
 
El a conchis că ”există cerere pe piaţa muncii”, remarcând însă că disponibilitatea de mână de lucru nu corespunde întotdeauna cu cererea. 
 
Conform premierului, a fost înregistrat un record absolut în privinţa decontării concediilor mediale.
”În mai am decontat peste 600 de milioane de lei concedii medicale.  Decontarea medie pe 2019 a fost de sub 100 de milioane pe lună”, a precizat. Şeful executivului.
În ceea ce priveşte ratele la bănci, conform lui Orban, există 200 de mii de beneficiari ai măsurii de amânare a ratelor la bănci, dar în realitate numărul beneficiarilor care au fost subiectul acestei măsuri de amânare a ratelor la credit a fost mult mai mare, iar suma totală a ratelor pe care puteau să le plătească este cifrată la 4,6 miliarde de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.