Premierul Ludovic Orban respinge afirmaţiile conform cărora echipajele care acţionează în domeniul ordinii publice şi care verifică restricţiile privind deplasarea impuse prin ordonanţe militare ar avea un ”plan de amenzi”, el spunând că a avut numeroase discuţii cu oficialii din MAI şi din Poliţie şi că a cerut să se pună accentul pe prevenţie. ”Nu a existat niciodată o dispoziţie care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a se da plan de amenzi”, a afirmat Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut dialog extrem de serios cu cei care conduc Ministerul Afacerilor Interne, cu cei care conduc Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră, iar cuvântul de ordine care a fost dat către poliţişti a fost măsură, politeţe, o abordare cât de poate de serioasă a necesităţii implementării  măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziţie care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a de da plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local, am solicitat conducerii instituţiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situaţii şi atunci când se dă o amendă sau se ia decizia de constituire a unui dosar penal să se facă cu motive extrem de solide şi extrem de serioase”, a afirmat primul ministru, marţi seară, într-o intervenţie la TVR.

Acesta spune că discutat mult cu oficialii MAI şi, în acest context spune că a pus accentul pe prevenţie că a solicitat ”să nu se dea amendă din prima”, să de dea avertismente şi doar în cazuri de încălcare ”foarte clară, foarte severă, cu bună ştiinţă” a regulilor să se dea amenzi.

De asemenea, premierul a afirmat că respinge ”campania” care se face în spaţiul public,  conform căreia autorităţile care acţionează în domeniu ordinii publice fac abuzuri, el spunând că ”trebuie respectate regulile”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.