Premierul Ludovic Orban a afirmat că în cazul în care „ancheta va constata că e responsabil va trebui să răspundă, indiferent cum răspunde cu funcţia sau să răspundă penal”, întrebat dacă managerul Spitalului Judeţean Târgu Neamţ trebuie demis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pot să spun eu în momentul de faţă - ancheta va stabili responsabilităţile. Dacă ancheta va constata că e responsabil va trebui să răspundă, indiferent cum răspunde  cu funcţia sau să răspundă penal. Din punct de vedere managerial, simple informaţii care s-au văzut care sunt chiar declaraţiile sale. Managerul spitalului a declarat că se fac modificări pentru a se creşte capacitatea de tratate cu 4 paturi. Nu există nicio solicitare privitoare la aceste lucrări. Trebuia să existe un proiect. Nu poţi să fac o intervenţie. De asemenea, schimbarea structurii unui spital, mutarea unei secţii de terapie intensivă, trebuia să fie avizată de DSP. Nu a existat nicio notificare spre direcţia de sănătate publică”, a declarat Ludovic Orban, duminică într-o conferinţă de presă. 

El a adăugat că există informaţii că au fost făcute lucrări la etajul 2, la prize, la instalaţii, fiind ridicat inclusiv un perete de rigips.

„Informaţiile care există sunt că s-au efectuat lucrări, acolo la etajul 2. S-a efectuat inclusiv apariţia unui perete de rigips care se pare că era pentru a separa secţia şi alte lucrări, inclusiv lucrări legate de prize, de instalaţii. Dar trebuie să lăsăm ancheta să stabilească. Nu vreau să intru în acest joc în care încearcă să ne introducă unii care se simt cu musca pe căciulă”, a conchis Orban.

Managerul Spitalului Judeţean Neamţ Lucian Micu a precizat că ambele etaje erau folosite ca secţii ATI erau avizat de DSP Neamţ şi pacienţii erau frecvent mutaţi între secţie.

„Probabil confuzia s-a creat datorită faptului că noi am mai gândit un compartiment unde putem să mai mutăm încă 4 paturi şi să creştem capacitatea ATI, însă în această încăpere nouă nu au fost nici pacienţi, nici aparatură. Practic nu era funcţională”, a adăugat Micu, la Antena 3.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.