Premierul Ludovic Orban afirmă că autorităţile fac uz de toate instrumentele posibile pentru ca un număr cât mai mare de oameni să respecte regulile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Întrebat dacă consideră oportună majorarea sancţiunilor aplicate celor care nu respectă aceste reguli, primul ministru a răspuns afirmativ, însă a precizat că acesta este apanajul Parlamentului. "Ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi ele şi-au arătat efectul pentru că gradul de conformare a fost foarte bun. Au fost anulate practic toate amenzile prin decizia Curţii Constituţionale, iar Curtea Constituţională a stabilit că noi nu putem să mărim cuantumul amenzilor, lucrul ăsta poate să-l facă numai Parlamentul”, spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Orice măsură de restricţie vedeţi că generează extrem de multă opoziţie în societate. Noi ne-am asumat introducerea de noi restricţii fiind în campanie electorală tocmai pentru că am considerat că este absolut necesară introducerea acestor restricţii pentru a opri creşterea numărului de cazuri. Mai mult, avem la dispoziţie instrumente precum carantinarea şi aţi văzut că am luat decizia de carantinare peste tot unde DSP a solicitat carantina. (...) Încercăm să utilizăm toate instrumentele legale, să mobilizăm toate forţele de ordine pe care le avem pentru a putea asigura respectarea regulilor de protecţie şi pentru a sancţiona încălcarea regulilor de protecţie. Pe de altă parte, asta este: există o minoritate în populaţia României care nu respectă regulile", a declarat Ludovic Orban.
 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
Întrebat dacă, în opinia sa, ar trebui crescut cuantumul amenzilor aplicate celor care nu respectă regulile de protecţie şi de răspândirii noului virus, primul ministru a răspuns afirmativ. 
 
"Cu siguranţă ar fi trebuit, dar ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi ele şi-au arătat efectul pentru că gradul de conformare a fost foarte bun. Au fost anulate practic toate amenzile prin decizia Curţii Constituţionale, iar Curtea Constituţională a stabilit că noi nu putem să mărim cuantumul amenzilor, lucrul ăsta poate să-l facă numai Parlamentul, care Parlamentul a stabilit actualul nivel a amenzilor”, a susţinut Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.