Premierul Ludovic Orban estimează că există 500.000 de persoane cu contractele de muncă încheiate, suspendate sau în şomaj tehnic, din cauza crizei provocate de coronavirus. ”Vom face controale. Dacă se descoperă că reprezentantul unei companii a minţit, poate avea repercusiuni de natură penală”, a decarat Orban, luni seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Estimarea este în jur de 500.000 de persoane la care fie s-au încheiat, fie s-au suspendat contractele, fie au intrat în şomaj tehnic. Măsura stabilită este aceea de a plăti de la bugetul asigurărilor de şomaj, acest şomaj tehnic care înseamnă 75% din valoarea salariului brut pe care l-a avut angajatul, dar nu mai mult de 75% din valoarea salariului mediu brut”, a declarat, luni seară, Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Premierul a precizat că se vor face controale la un moment dat.

În ceea ce priveşte decizia de acordare către companii a acestei forme de sprijin, este o decizie care se va lua printr-o procedură simplificată. Sigur că ulterior vom face controale. Dacă se descoperă că reprezentantul unei companii a minţit, poate avea repercusiuni de natură penală. Cer reprezentanţilor companiilor să fie corecţi pentru că minciuna are picioare scurte şi vom identifica pe cei care nu au fost cinstiţi”, a mai spus Orban.

Anterior, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă,  anunţat că a fost publicată în Monitorul Oficial OUG pentru acordarea şomajului tehnic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.