Premierul Ludovic Orban a declarat marţ că sunt necesare mai multe HG subsecvente Hotărârii de Guvern privind carantina, una dintre acestea privind spaţiile de carantină, care necesită timp, pentru că mai întâi prefecţii trebuie să ceară autorităţilor locale identificarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Sunt acte normative subsecvente care trebuie elaborate şi adoptate. Toate vor fi gata la timp. Hotărârea de Guvern privind spaţiile de carantină nu se poate da astăzi, prefecţii trebuie să ceară autorităţilor locale identificarea spaţiilor de carantinare”, a afirmat premierul Orban.
Întrebat dacă spitalele funcţionează de marţi după noile reguli, Ludovic Orban a declarat: “Din momentul intrări în vigoare a legii, pentru orice persoană diagnosticată pozitiv există posibilitatea tratării în unităţii spitaliceşti. De asemenea, pentru toate persoanele care s-au externat la cerere se va analiza fiecare caz şi se vor dispune fie tratarea în izolare la domiciliu, fie dacă vor tratate într-o unitate spitalicească”.

Măsura carantinării se impune în cazul persoanelor care au intrat în contact direct cu persoanele infectate şi este dispusă pentru fiecare persoană individual prin decizie a Direcţiei de Sănătate Publică competentă teritorial, iar pentru situaţii deosebite poate fi analizată măsura suspendării temporare a aceste măsuri, prevede Hotârârea de Guvern adoptată după ce Legea privind carantina şi izolarea a intrat în vigoare. Documentul prevede că se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat stabilite pe baza criteriului conform căruia rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, este mai mare ca cea înregistrată în România, în perioada similară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.