Premierul Ludovic Orban, spune că măsura carantinării Sucevei şi a localităţilor din zona limitrofă a fost foarte bună, iar acum se văd rezultatele prin reducerea numărului de infecţii. Orban spune că poate vorbi de ”o stăpânire a virusului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ce priveşte localităţile în carantină, am remarcat o reducere a persoanelor infectate, practic o stăpânire a virusului. Decizia de plasare în carantină a Sucevei şi a celor 8 localităţi din arealul metropolitan al Sucevei au dat roade. Şi decizia de a instala la conducerea spitalului din Suceava o echipă formată din medici militari a dus la efecte favorabile şi la repunerea în funcţiune a spitalului”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Realitatea Plus, miercuri seară.

Orban mai spune că acolo unde a fost necesar, au fost instalate conduceri militare la spitale, iar acest lucru se va mai întâmpla acolo unde nu există alte soluţii.

”Acolo unde a fost necesar, s-au luat astfel de măsuri (instalarea de conduceri militare - n.r.). Au fost mai multe tentative nereuşite de a identifica un manager care să poată să rezolve problemele de la spitalul Consiliului Judeţean Hunedoara, până la urmă s-a luat decizia de a instala un medic militar. Ştim că şi la Vrancea, după ce directorul a pecat din spital cu laptopul, s-a luat decizia instalării unei echipe militare la conducere. Unde lucrurile au scăpat de sub control, unde nu poate exista o soluţie să asigure funcţionarea spitalului, vom mai apela astfel de soluţii”, a mai declarat Orban.

Municipiul Suceava şi opt comune limitrofe, dar şi localitatea Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, au fost plasate în carantină, întrucât în zonă se dezvoltaseră focare de coronavirus. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.