Premierul Ludovic Orban a declarat că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre creşterea capacităţii în secţiile de Terapie Intensivă, după ce în unele spitale nu mai sunt locuri, precizând că acest lucru se poate face la Institutul "Matei Balş", poate fi pusă în funcţiune secţia de ATI de la Spitalul Witting sau poate fi transformat în spitale COVID unităţi medicale cum este Spitalul Colentina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a fost întrebat, joi, ce măsuri va lua Guvernul în condiţiile în care în Bucureşti şi în alte localităţi nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii COVID.
 
“Am discutat cu domnul ministru Tătaru să creştem capacitatea. Avem o posibilitate de creştere la Matei Balş, avem posibilitatea de a transforma din nou în spital COVID un spital cum este spitalul care a funcţionat ca spital COVID şi nu am înţeles de ce a fost scos din dispozitiv, cum e Spitalul Colentina. Nu înţeleg de ce nu e pusă în funcţiune secţia de ATI de la Spitalul Witting. (...) Acolo e o investiţie majoră care a fost făcută la Witting şi care nu înţeleg sincer de ce nu funcţionează. Mă voi interesa personal asupra acestui subiect”, a declarat Ludovic Orban. 
 
El a explicat că în cazul în care un pacient cu COVID are nevoie de Terapie Intensivă şi nu mai sunt locuri în unităţile medicale din localitate sau din judeţ, atunci acesta este transferat la un spital din alt judeţ. 
 
“Numărul de locuri pe care îl avem în momentul de faţă este aproape dublu faţă de numărul persoanelor care sunt internate în secţiile de Terapie Intensivă. Sigur că numărul de cazuri nu ţine cont de distribuţia geografică a numărului de locuri la ATI, din acest motiv CNCI e pregătit în orice moment în care e un spital care are nevoie de tratament în secţia de Terapie Intensivă şi nu se găseşte loc în localitatea sau în judeţul respectiv, să transporte pacientul într-o secţie de Terapie Intensivă din alt judeţ, lucru care s-a şi întâmplat”, a precizat Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.