Premierul Ludovic Orban a afirmat miercuri că recomandarea a fost ca cel puţin în primele 48 de ore de la instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise să nu fie date amenzi deoarece nu toată lumea ar fi fost informată despre acest lucru. El a precizat că România este într-o situaţie stabilă şi că prin măsurile luate de autorităţile se urmăreşte reducerea numărului de cazuri de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
“În ceea ce priveşte portul măştii, cel puţin în primele 48 de ore de la apariţia acestei obligaţii de a purta masca în toate spaţiile deschise recomandarea formulată a fost de a nu amenda din prima pentru că este posibil ca anumiţi cetăţeni să nu fie informaţi. Nu toată lumea urmăreşte ştirile sau se uită pe online. Sunt oameni care nu urmăresc ştirile şi poate nu au aflat. Din cauza asta recomandarea a fost ca în primele 48 de ore cel puţin în spaţiile deschise să fie informaţi doar şi să li se transmită că este necesară purtarea măştii”, a declarat miercuri, Ludovic Orban. 
Întrebat dacă, în cazul în care în aceste 14 zile nu scade numărul de infectări se gândeşte la închiderea mall-urilor sau a sălilor de sport, premierul a răspuns: “Nu avem astfel de măsuri, obiectivul nostru este să reducem numărul de infectări prin măsurile pe care le-am luat. De altfel, România este într-o situaţie relativ stabilă. Sigur că am avut o creştere a numărului de cazuri, dar uitaţi-vă că este posibil un val doi, cei mai mulţi specialişti asta zic, că e un val doi care a afectat foarte multe ţări europene într-un mod mult mai dramatic şi mai profund decât în România, iar tocmai măsurile pe care le-am gândit sunt nişte măsuri care să ducă la reducerea numărului de infectări atunci când se depăşesc anumite praguri. Vom analiza efectele aplicării acestor măsuri şi în funcţie de asta luăm alte decizii. Noi întotdeauna am avut în vedere toate tipurile de evoluţii posibile, toate tipurile de scenarii şi am pregătit din timp măsuri pentru fiecare situaţie”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.