Premierul Ludovic Orban a anunţat că a fost de acord cu ideea posibilităţii de a organiza adunări publice, însă în anumite condiţii probabil similare cu cele de la adunările electorale şi anume participarea unui număr de maxim 100 de persoane în aer liber, respectându-se distanţarea fizică şi obligaţia de a purta mască. El a adăugat că Executivul se va reuni luni, de la ora 12.00, pentru a aproba prelungirea stării de alertă. „Nu vreau să mai comenteze cineva că vrem să cenzurăm dreptul de manifestare al oamenilor”, a adăugat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt mai multe propuneri (întrebat despre noi măsuri de relaxare sau restricţii – n.r.). Vom avea CNSU la 11.00, la 12.00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat, pentru că am avut mai multe solicitări, să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente. Cel mai probabil cât e permis şi acum la adunările electorale – 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască. Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară”, a declarat Ludovic Orban, duminică după vizita la monumentul istoric Poşta Veche reabilitat din fonduri europene din Călăraşi.

Întrebat ce alte măsuri de relaxare vor mai fi, premierul a răspuns: „Mai avem alte câteva propuneri, deocamdată aştept şi punctul de vedere din partea grupului de suport al CNSU, care cuprinde specialiştii, şi în funcţie şi de punctul lor de vedere vom anunţa orice alt fel de măsură”.

Guvernul discută luni prelungirea stării de alertă, inclusiv măsuri sanitare pentru alegerile locale şi reducerea unor restricţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.