Premierul Ludovic Orban spune că este convins că directorul Aeroportului Cluj va fi demis de Consiliul Judeţean după incidentul de joi, când peste o mie de români care pleacă la muncă în Germania s-au înghesuit acolo. Orban menţionează că directorul aeroportului a fost demis anterior, dar a câştigat în instanţă repunerea sa pe funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Practic în absenţa acestei informaţii nu s-au putut dispune măsurile şi nu s-au putut mobiliza efectivele de jandarmi, de poliţie pentru a asigura măsuri de protejare a persoanelor care urmează să plece. MAI m-a informat că a fost demarată o anchetă penală pentru a stabili vinovăţiile diferitelor categorii de decidenţi implicaţi în această situaţie (...) Din informaţiile pe care le am, Consiliul Judeţean a avut tentative de demitere a managerului aeroportului, din câte am înţeles a existat o decizie de instanţă de repunere în funcţie. Am convingerea că după acest episod CJ Cluj va decide încă o dată demiterea directorului aeroportului Cluj”, a afirmat Ludovic Orban joi, într-o emisiune la TVR.
 
Şeful Guvernului a precizat că a vorbit cu ministrulTransporturilor să discute cu Romatsa astfel încât zborurile pentru transportul extern al românilor care pleacă muncitori sezonieri în Germania să fie organizate în aşa fel încât situaţii ca cea creată la Cluj să nu se repete.
 
Orban a precizat că MAI va prezenta un "raport detaliat” asupra modului în care oameni din mai multe zone ale ţării au ajuns, cu autocare, pe aeroportul din Cluj-Napoca.
 
Peste 1.000 de români care vor să plece la muncă în Germania cu zboruri charter au stat înghesuiţi, joi, la Aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj, fără a respecta niciuna dintre restricţiile impuse de autorităţi pentru a preveni infectarea cu coronavirus.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.