Oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost transmisă duminică spre Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost emis Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4659206/ 26.07.2020 care a decis instituirea carantinării zonale pentru oraşul Făget şi satelor aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, începând de astăzi, 26 iulie, ora 19. Făget devine a treia localitate din ţară plasată în carantină, după localităţile Cartojani - Giurgiu şi Gornet - Prahova, care s-a şi adresat instanţei pentru această decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de duminică al Prefecturii Timiş, având în vedere situaţia epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2, existentă la nivelul oraşului Făget  şi a satelor aparţinătoare unde au fost identificate un număr de 47 persoane testate pozitive şi un număr mare de persoane care au intrat în contact direct cu persoane testate pozitiv şi ţinând cont de propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi  de avizul Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Combatere al Bolilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a hotărât, prin vot,  instituirea carantinei zonale  în oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş. 
 
Carantina se va institui pentru o perioadă de 14 zile.
 
”Hotărârea a fost transmisă către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, tot astăzi a fost emis Ordinul Şefului Departamentului  pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4659206/ 26.07.2020 care a decis instituirea carantinării zonale pentru  oraşul Făget şi satelor aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, începând de astăzi, 26 iulie, ora 19”, se arată în comunicat.
 
Conform prevederilor legale în vigoare, în localitatea carantinată sunt permise intrarea, respectiv ieşirea pentru: transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localitatea carantinată, precum şi aprovizionării populaţiei; persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor; persoanele care susţin examene de admitere la facultate; persoanele care locuiesc în zona carantinată şi desfăşoară activitate profesională în afara zonei carantinate cu prezentarea unei adeverinţe de la angajator, legitimaţie de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională; persoanele care realizează activităţi agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare; deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie; cdeplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă; urgenţe medicale.
 
Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis că se împuterniceşte primarul şi Consiliul Local al oraşului Făget să ia măsuri pentru a asigura funcţionarea serviciilor de protecţie şi asistenţă socială, funcţionarea corespunzătoare a serviciilor de utilităţi publice, precum şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători sau altă formă de ajutor şi care nu se pot deplasa de la locuinţă/gospodărie.
 
Conform Hotărârii CJSU se interzice intrarea/ieşirea în/din oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, judeţ Timiş prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.
 
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor din zona carantinată operaţională linia Telverde pentru informaţii legate de coronavirus. Numărul este 0800 800 358. Oricine are nevoie de informaţii despre noul virus poate suna la acest număr. Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventiva.
Totodată, la nivelul judeţului Timiş, cetăţenii pot apela următoarele numere de telefon 0770849869 Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi 0770849705  Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor Timiş - CJCCI Timiş şi adresa de email covid.timis@gmail.com.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.