Ministerul Sănătăţii anunţă, miercuri, că îşi respectă angajamentul de a creşte accesul pacienţilor la medicamente noi prin includerea în lista de medicamente gratuite şi compensate a 8 molecule inovative. De noile medicamente se estimează că vor beneficia peste 700.000 de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 12 aprilie 2023, proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate”, anunţă, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că actualizarea listei de medicamente gratuite şi compensate reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii care a inclus în anul 2022 de două ori mai multe molecule noi decât în 2021.

”Actuala HG introduce alte 8 molecule noi destinate pacienţilor cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost–volum. Comisiile de specialitate ale MS estimează că, aproximativ 700.000 pacienţi vor beneficia de tratament cu noile molecule”, a mai transmis ministerul.

Instituţia explică faptul că medicii curanţi vor avea la dispoziţie noi medicamente care vor permite optimizarea tratamentului, în funcţie de particularităţile fiecărui pacient.

Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite va intra în vigoare de la 1 mai 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.