O intervenţie chirurgicală dificilă, pentru reconstrucţia tibiei cu grefă osoasă de bancă la un copil de 12 ani, care a fost afectat de cancer, a avut loc, în premieră la Spitalul de Copii ”Dr. Victor Gomoiu” din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”, o echipă chirurgicală de ortopezi pediatri a realizat, joi, o operaţie complexă: reconstrucţie de tibie cu grefă osoasă de la Banca de Ţesuturi a Spitalului Clinic Colentina. Pacientul este un copil de 12 ani afectat de cancer de tibie. 

”Când avea 6 ani, i-am reconstruit defectul osos cu un ciment acrilic, un polimer folosit în medicină, care nu are o viaţă nelimitată. Acum, suntem în faza în care am înlocuit acel ciment cu o grefă osoasă de la Banca de Ţesut a Spitalului Clinic Colentina. Aceasta se va integra şi va restabili continutatea segmentului pe care noi l-am operat acum 6 ani. Operaţia de astăzi a durat în jur de 4 ore. Procesul complet de integrare a grefei va fi de câţiva ani, dar procesul de recuperare a copilului până la starea dinainte de această intervenţie va fi de aproximativ două luni”, a explicat dr. Vlad Costel, medic primar ortopedie pediatrică, director medical al Spitalului de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”.

Astfel de intervenţii sunt realizate în întreaga lume, dar este prima care se face la Spitalul de Copii ”Gomoiu”.

”Este un caz pe care noi, la Banca de Ţesut, îl ştiam demult. Între Spitalul de Copii Gomoiu şi Spitalul Clinic Colentina există un contract de colaboare pe partea de ţesut osos, iar astăzi am reuşit să ne unim forţele pentru ca un copil să aibă şanse reale la o viaţă mai bună. Suntem cu toţii fericiţi de această reuşită, pentru că Spitalul Gomoiu este singurul acreditat drept centru pediatric de transplant musculo-scheletal din România”, a afirmat, la rândul său, dr. Andrei Nica, medic responsabil la Banca de Ţesut a Spitalului Clinic Colentina.

Echipa medicală a fost formată din dr. Vlad Costel, dr. Camelia Vreme, dr. Ştefana Carp, dr. Laura Popa şi medic anestezist dr. Irina Nastasie. La intervenţie a asistat dr. Andei Nica, medic responsabil al Băncii de Ţestut de la Spitalul Clinic Colentina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.