Organizaţia non-guvernamentală Bankwatch Romania atrage atenţia, într-o postare pe pagina de Facebook, de Ziua Pământului, că întreaga planetă este în pragul unui dezastru climatic şi că efectele negative vor fi catastrofale în următorii ani pentru toate formele de viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bankwatch Romania atrage atenţia, sâmbătă, că natura strigă după ajutor şi că schimbările climatice pun în pericol atât formele de viaţă de pe uscat, cât şi din oceane.

”Natura strigă după ajutor! Schimbările climatice provocate de activităţile umane pun în pericol echilibrul natural al planetei Pământ, pun în pericol toate formele de viaţă, pe uscat şi în oceane.   Aşa cum se arată în cel mai recent Raport IPCC, planeta este în pragul dezastrului climatic, iar efectele asupra tuturor formelor de viaţă, inclusiv asupra oamenilor, vor fi, în următorii ani, catastrofale”, se precizează în postarea ONG.

Potrivit sursei citate, toate acestea se întâmplă deoarece specia umană, din lăcomie, distruge ecosisteme întregi.

”O singură specie, specia umană, din lăcomie şi nepăsare, arde pădurile şi câmpiile, seacă lacurile şi râurile, otrăveşte aerul cu fum şi pulberi, distruge ecosisteme întregi pentru a se hrăni şi a se încălzi, făcând risipă”, precizează autorii.

Organizaţia arată că misiunea sa este aceea de a participa activ la salvarea planetei.

 ”Act now!, îndeamnă oamenii de ştiinţă reuniţi de Naţiunile Unite în cadrul International Panel on Climate Change. Să acţionăm acum, cât nu este prea târziu. Aceasta este şi misiunea asumată de Bankwatch România, inclusiv prin participarea ca intervenient în primul proces pentru climă din România, alături de asociaţiile Declic şi 2Celsius, pentru a cere guvernanţilor români strategii adecvate şi acţiuni concrete”, mai transmite Bankwatch Romania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.