Şeful unui post de poliţie din judeţul Olt a fost găsit sub influenţa băuturilor alcoolice chiar în sediul instituţiei, dar anchetatorii au stabilit că se afla în afara orelor de program. Cu toate acestea, el va fi cercetat disciplinar de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt. De asemenea, un alt poliţist a fost găsit băut în autospecială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IPJ Olt a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii au fost sesizaţi, luni după-amiază, prin 112, cu privire la faptul că şeful Postului de Poliţie Brâncoveni s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice, în sediul postului de poliţie, iar la faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina.

“Din primele verificări s-a constatat faptul că poliţistul se afla în postul de poliţie, sub influenţa băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program. În contextul în care instituţia nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii şi valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a dispus declanşarea cercetării disciplinare faţă de poliţist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecinţă”, a anunţat IPJ Olt.

Ulterior, echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina a făcut un control inopinat al dispozitivului Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejeşti, a fost descoperită o autospecială de poliţie.

“Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât şi prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, fiind continuate cercetările de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş”, a mai transmis IPJ Olt.

ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.