Un număr de 48 de unităţi şcolare sau structuri ale acestora din judeţul Olt vor începe cursurile în scenariul galben, iar restul vor intra în scenariul verde. În judeţ sunt, în total, 408 unităţi de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a adoptat, joi, o hotărâre privind scenariul aplicabil pentru cele 408 unitaţi de învăţământ din judeţ, în conformitate cu propunerile consiliilor de administraţie ale fiecărei unităţi şcolare, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Direcţia de Sănătate Publică Olt, pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

"Menţionăm că, la data prezentului comunicat, în judeţul Olt, rata de incidenţă cumulată a cazurilor Covid-19 nu se situează peste limita de alertă de 3/1000 locuitori, fapt pentru care, în funcţie de infrastructura şi resursele existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, a fost aplicat scenariul 1 sau scenariul 2", arată Prefectura Olt.

Scenariul 1 (aplicabil pentru rata incidenţei cumulate sub 1/.1000 de locuitori) presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2 (aplicabil pentru rata incidenţei cumulate între 1 - 3/.1000 de locuitori) presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi apiicarea tuturor normelor de protecţie si Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

În judeţul Olt, 48 de unităţi şcolare cu personalitate juridică sau structuri ale acestora vor începe cursurile în scenariul 2, cel galben, iar restul în scenariul 1 - verde.

Pe baza situaţiei epidemiologice transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt va analiza propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Direcţia de Sănătate Publică Olt şi va aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcţiona fiecare unitate de învăţământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.