Treisprezece unităţi de învăţământ din judeţul Olt vor trece din scenariul 1 de funcţionare în scenariul 2 - hibrid, iar alte patru unităţi de învăţământ revin de la scenariul 3 la cele în care îşi desfăşuraseră iniţial activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Olt a transmis, printr-un comunicat de presă, că vineri s-a reunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a adoptat hotărâri legate de suspendarea/reluarea activităţilor didactice în unele unităţi şcolare din judeţ, dar şi de introducerea de restricţii în vederea combaterii şi prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2.
 
“Astfel, prin Hotărârea nr. 39/09.10.2020 s-a decis suspendarea activităţilor didactice organizate în modalitatea faţă în faţă în unele clase din unităţi de învăţământ din judeţul Olt, pe o perioadă de 14 zile, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei”, se arată în comunicatul Prefecturii Olt. 
 
Este vorba de clasa I de la Şcoala Gimnazială Sineşti, Potcoava (perioada 05 -18 octombrie); clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Rotunda (perioada 5 – 18 octombrie); clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Studina (perioada 6 – 19 octombrie); clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Grădinile (perioada 6 – 19 octombrie).
 
Totodată, CJSU a hotărât reluarea activităţilor didactice în modalitatea faţă în faţă - scenariul 1/scenariul 2 de funcţionare, pentru clasele din unităţile de învăţământ ce au funcţionat în scenariul 3. Acestea sunt clasa XII F de la Colegiul Naţional „Radu Greceanuˮ Slatina; clasa pregătitoare step by step, clasa a II-a step by step, clasele I A, I B, a IV-a A, clasele a V-a A (o grupă), a VI-a A, a VII-a B, a VII-a C, a VIII-a B, a VIII-a C de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescuˮ Caracal, clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială Bobiceşti; toate clasele de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazulˮ Caracal. 
 
De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis pentru localităţile care înregistrează o rată a incidenţei cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 locuitori, respectiv municipiul Caracal (rata de incidenţă 2,37) şi comuna Cezieni (rata de incidenţă 4,94), suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia agenţiilor Companiei Naţionale "Loteria Românăˮ SA şi a agenţiilor de pariuri sportive.
 
Acestea trebuie să respecte următoarele condiţii: pentru sediile secundare cu dimensiuni reduse se va asigura accesul unei singure persoane care va purta mască la intrare, îşi va dezinfecta mâinile şi nu va staţiona mai mult de 10 minute în sediu; pentru sediile secundare cu dimensiuni mai mari şi cu număr mai mare de angajaţi se vor asigura patru metri pătraţi şi se vor respecta măsurile menţionate anterioare; personalul agenţiilor va respecta măsurile de protecţie sanitară specifice locului de muncă (măşti, mănuşi, dezinfectarea mâinilor şi a suprafeţelor, etc.).
 
Pentru activitatea de videoloterie se menţine suspendarea activităţii.
 
În cazul nerespectării măsurilor impuse se va reveni la suspendarea activităţii cu publicul a jocurilor de tip loto tradiţional, a precizat Prefectura Olt.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.