Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori şi juniori la care participă loturi din 13 ţări încep, sâmbătă, la Timişoara. Fiecare echipă are în componenţă maximum patru elevi şi este coordonată de doi profesori, compeţitiile fiind organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu autorităţile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori (ediţia a 26-a) şi Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori (ediţia a 12-a) se desfăşoară la Timişoara, în perioada 7 – 13 iulie.

Festivitatea de deschidere va avea loc duminică, la Teatrul Naţional, la ora 17:00.

Potrivit regulamentelor de organizare, participanţii sunt elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani şi jumătate (juniori), respectiv 19 ani (seniori). Fiecare echipă are în componenţă maximum patru elevi şi este coordonată de doi profesori. Ţara gazdă are dreptul să înscrie două echipe.

La ediţiile din acest an au confirmat participarea loturile olimpice de profil din ţările din regiune, precum şi din ţări cu statut de invitat: România, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Italia, Turcia şi Turkmenistan.

Balcaniadele de informatică sunt organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Primăria Timişoara, Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnică şi unităţi de învăţământ din Timişoara.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.