Primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, reclamă faptul că municipiul nu are prevăzut niciun spital în PNRR, deşi a exprimat în repetate rânduri intenţia de a face o astfel de investiţie. ”În schimb, oraşele din Ardeal au câte două, trei sau chiar patru spitale fiecare! Să aibă! Dar de ce Oltenia nu merită nici măcar unul?”, a transmis primarul din Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Rafila a prezentat ieri un caz incredibil de deturnare de fonduri europene prin PNRR: un proiect care valorează 5 milioane de euro se poate implementa doar dacă cineva dă o consultanţă de 25 de milioane de euro pentru acest proiect (...) Să vă mai relatez şi eu un caz, despre care am informat şi Consiliul Local Craiova şi pentru care am primit un noian de invective din mediile hipstereşti, la adresa funcţionarilor din primărie, care nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, aplicându-se, de data asta, principiul: tot păgubitul e vinovat”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Olguţa Vasilescu.  

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aceasta afirmă că, în 25.02. 2021, în contextul publicării unui rezumat despre PNRR, a depus adresă, la Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Sănătăţii, că municipiul Craiova intenţionează construirea unui spital de pediatrie din fonduri europene. 

”Această adresă a fost depusă în acelaşi timp cu celelalte municipalităţi. În data de 08.06.2021 am revenit cu adresă la cele două instituţii, reafirmând dorinţa noastră de a fi prinsă investiţia în PNRR, după ce nu primisem niciun răspuns la prima adresă, iar printre primari se cam ştia cine e pe listă”, a mai scris primarul din Craiova.  

Aceasta susţine că nu a primit răspuns nici la cea de-a doua adresă.  

”Am citit în PNRR-ul apărut pe site-ul Comisiei Europene că toată Oltenia nu are niciun spital nou în PNRR, în schimb oraşele din Ardeal au câte două, trei sau chiar patru spitale fiecare! Să aibă! Dar de ce Oltenia nu merită nici măcar unul construit nou? Să fie pentru că nouă ni se tot promite spitalul regional şi nu ne mai calificăm? Nu, pentru că şi Cluj-Napoca are spital regional şi încă patru pe lista PNRR! Să fie pentru că nu am depus noi adresă la timp? Nu, pentru că am transmis intenţia în acelaşi timp cu alte municipalităţi! Să fie din cauză că alţii aveau proiecte mai mature? Nu, fiindcă noi aveam studiul de prefezabilitate, iar alţii nu aveau nimic. Şi, oricum, puteau să ne prindă la faza a doua, unde nu se cerea decât proprietatea terenului, dar nu ne-am "calificat" nici acolo. Să fie din cauza metodologiei care să fi stabilit criterii pe care nu le îndeplinim? Nu, pentru că nu s-a publicat nici metodologie! Să fie din cauza unei HG de care nu ne-am amintit? Nu, pentru ca nu s-a publicat nicio HG”, a adăugat primarul.  

Aceasta susţine că lista cu spitalele a fost cunoscută doar de ministrul Ghinea şi un secretar de stat, tot de la USR.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.