Ministrul Municii, Lia Olguţa Vasilescu, a votat, duminică, la Craiova, pentru alegerea unui nou primar, ea declarând că social-democraţii nu au de ce să aibă emoţii pentru că ”toţi craiovenii apreciază ce s-a întâmplat în ultimii ani”, iar acest lucru se va vedea ”în momentul în care se vor deschide urnele”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lia Olguţa Vasilescu a venit la vot însoţită de candidatul PSD la Primăria Craiova, Mihail Genoiu, dar şi de vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, şi de şeful Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

“În ultimii cinci ani, Craiova a avut cea mai spectaculoasă dezvoltare dintre oraşele din România, în sensul că au avut loc cele mai multe investiţii. (...) Toate aceste lucruri nu le-am făcut singură, le-am făcut într-o echipă, o echipă care acum funcţionează de pe alte poziţii, în sensul că şi eu am urcat mai sus şi viceprimarul care a fost alături de mine în aceşti va urca mai sus pentru că nu am niciun fel de îndoială că acest lucru se va întâmpla. Nu avem de ce să avem emoţii pentru că sunt absolut convinsă că toţi craiovenii apreciază ce s-a întâmplat în ultimii ani şi vom vedea acest lucru în momentul în care se vor deschide urnele. Eu vreau să le mulţumesc tuturor craiovenilor care vor veni astăzi la vot, indiferent cu cine vor vota, pentru că este un semnal foarte important pe care trebuie să ni-l dea”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la ieşirea de la urne.

La rândul său, Mihail Genoiu a spus că a votat pentru continuarea proiectelor derulate în ultimii cinci ani în Craiova.

“La ora aceasta, craiovenii nu îşi mai pot permite lucruri şi oameni care nu sunt instruiţi, care nu ştiu ce au de făcut, care descoperă administraţia peste noapte, ci vor să urmeze acelaşi ritm de dezvoltare pe care l-a avut Craiova în ultimii ani”, a afirmat Genoiu.

Principalul său contracandidat, senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea, a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o administraţie locală transparentă.

“Am votat astăzi pentru o administraţie la vedere. Pentru o echipă de conducere care nu bagă frica în oamenii nemulţumiţi. Am votat pentru regenerarea urbană, semnal dat de tineri şi pentru repornirea motorului economic. Am votat pentru a face drumuri, nu pentru a săpa gropi şi pentru a da restart unui oraş bântuit de comploturi politice anti-cetăţean şi incompetenţă”, a spus Mario Ovidiu Oprea.

Singura femeie înscrisă în lupta electorală pentru funcţia de primar a Craiovei,  Anişoara Stănculescu, de la ALDE, a spus că a votat ”cu încredere pentru viitorul Craiovei.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, până la ora 13.00, în cele 175 de secţii de votare amenajate în judeţul Dolj şi-au exprimat dreptul la vot 18.630 de persoane din cele 259.193 înscrise pe liste în Craiova şi comuna Işalniţa, reprezentând peste 7,19%.

În municipiul Craiova, prezenţa la vot la ora 13.00 era de 7,97%.

Şi în municipiul Târgu Jiu au loc alegeri pentru Primărie. Candidatul PSD, Aurel Popescu, a spus că a votat pentru continuitate.

În municipiul Târgu Jiu sunt amenajate 61 de secţii de votare, la care sunt aşteptaţi 84.376 alegători. La ora 13.30, se prezentaseră la vot 11.063 electori, însemnând o prezenţă de 13,11 la sută.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu au fost înregistrate incidente la alegerile parţiale în judeţele Dolj şi Gorj.

Alegeri locale parţiale sunt organizate în cinci municipii - Moineşti (judeţul Bacău), Craiova (judeţul Dolj), Târgu Jiu (judeţul Gorj), Lupeni (judeţul Hunedoara), Roman (judeţul Neamţ), în nouă oraşe - Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni, Băicoi, precum şi în 35 de comune.

Scrutinul pentru funcţia de primar în cele 49 de localităţi are loc după ce aceasta a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, a situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

În cursa electorală pentru Primăria Craiova s-au înscris opt candidaţi, funcţia de primar rămânând vacantă după demisia Liei Oguţa Vasilescu, care a devenit ministru al Muncii. Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Craiovei este Mihail Genoiu, fost viceprimar al oraşului şi consilier municipal, iar principalul său contracandidat este Senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul grupului PNL din Senat, dar şi preşedintele PNL Craiova. Deputatul Adrian Prisnel candidează la Primăria Craiova din partea USR, iar inginerul Anişoara Stănculescu, din partea ALDE. 

Pentru Primăria Târgu Jiu se luptă social-democratul Aurel Popescu şi liberalul Marcel Romanescu. La Roman, pe lângă actualul edil interimar Lucian Ovidiu Micu (PNL), găsit incompatibil de ANI, în cursa pentru cea de-a doua primărie din judeţul Neamţ s-a înscris şi fostul deputat PDL Marius Neculai, acum la PSD, care a fost scos de pe Colegiul Roman la alegerile generale din 2012 pentru a lăsa locul Elenei Udrea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.