Fostul comisar general al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu reclamă, joi, un depozit ilegal de deşeuri, unde sunt depozitate mii de tone de gunoaie menajere din Sectorul 3 al Capitalei, dar şi resturi din curăţarea parcurilor şi toaletarea arborilor. Berceanu afirmă că gunoaiele ar putea oricând lua foc şi ar putea produce un incendiu de proporţii cu poluarea aferentă. În plus, fostul comisar general al GNM acuză că primarul Sectorului 3 nu a permis, mai mult de o oră, Poliţiei şi Gărzii de Mediu pătrunderea în incintă pentru un control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Octavian Berceanu reclamă, joi, prin mai multe mesaje şi videoclipuri postate pe Facebook, un depozit ilegal de deşeuri în Sectorul 3.  

”Un depozit ilegal de deşeuri, miroase greu suportabil. Aceste deşeuri pot să ia foc oricând. În spatele acestor deşeuri municipale, munţi, sute de tone, avem deşeuri care sunt provenite din amenajarea parcurilor, întreţinerea spaţiilor verzi, toaletări de arbori”, afirmă Berceanu, într-una dintre înregistrările de pe Facebook.  

Acesta a anunţat că este însoţit de mai mulţi consilieri din Sectorul 3, dar şi din Popeşti Leordeni şi că au sunat la Poliţie.  

”Locul în care Primăria Sector 3 depozitează ilegal deşeuri în această hală. Deşeurile sunt pe o suprafaţă destul de mare (...) Înăuntru sunt deşeuri menajere strânse din Sectorul 3 (...) Oricând se pot aprinde şi pot genera un incendiu de proporţii în marginea Bucureştiului care să afume din nou cetăţenii acestui oraş (...) Avem o Gardă de Mediu care nu-şi face treaba în Bucureşti, avem un ministru care ar trebui să închidă astfel de locaţii şi un minister care nu înţelege că astfel de incendieri trebuie să devină infracţiune”, mai afirmă fostul comisar general al Gărzii de Mediu, în altă înregistrare.  

Potrivit lui Berceanu, poliţiştii au ajuns la faţa locului, dar, mai mult de o oră, nu li s-a permis accesul în incintă: ”Vedem cum o instituţie a statului nu vrea să se supună unui control al statului. Aşa stau lucrurile în Sectorul 3, acolo unde politicul pur şi simplu acoperă infracţionalitatea de mediu”.  

Ulterior, la locul indicat au ajuns şi comisarii Gărzii de Mediu.  

”Epic! Primarul nu permite accesul în incinta pentru control Gărzii Naţionale de Mediu şi a Politie Naţionale. Aici sunt depozitaţi ilegal mii de metri cubi de deşeuri şi resturi inflamabile care pot genera un incendiu de 10 ori mai mare decât cel de ieri din Glina. România, la mana infractorilor”, a scris Berceanu, alături de înregistrări.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.