Oana Gheorghiu, de la Asociaţia Dăruieşte Viaţa, care construieşte un spital nou ce aparţine de actualul Spital Marie Curie din Capitală, a explicat ca managerul acestui spital va fi stabilit în urma unui concurs organizat de Ministerul Sănătăţii. Ea a precizat că nu doreşte să propună un nume pentru acest post, dar că asociaţia îşi doreşte să schimbe metoda de management.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată, duminică, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, cine ar trebui să ocupe postul de manager al spitalului construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţa, Oana Gheorghiu a declarat că pentru acest post se organizează concurs de către Ministerul Sănătăţii.

”Spitalul Marie Curie este un spital public, funcţionează ca un spital public, managerul nu se numeşte, se lansează un concurs de către Ministerul Sănătăţii şi este ales un astfel de manager. Dar noi sperăm exact aici să lucrăm, pentru că sunt foarte mari problemele în toate spitalele şi în general, în sistemul de sănătate şi nu atât oamenii, sunt importanţi şi oamenii, dar un manager foarte bun nu are la îndemână uneltele necesare de a face un management performant şi eficient şi asta vrem noi să propunem Ministerului Sănătăţii, să testăm un alt mod de a face management în spitale, împreună în nişte proiecte cu obiective, cu termene limitate, să vedem ce merge, ce nu merge”, a declarat Oana Gheorghiu.

Întrebată, de asemenea, dacă are un nume pentru acest post, Gheorghiu a precizat că mai degrabă îşi doreşte o schimbare de metodă de management.

”Nu vrem să propunem un nume, mai întâi vrem să propunem o schimbare de metodă de management, să ne uităm la un management responsabil şi să luăm metodele de management din zona privată, acolo unde funcţionează, să dăm managerului uneltele. Managerii de spitale, în acest moment, sunt destul de constrânşi de legislaţia actuală. Nu pot să concedieze un medic care nu îşi face treaba, nu pot să plătească diferenţiat un medic care munceşte mai mult, faţă de un  medic care nu face nimic. Nu are multe unelte la îndemână, cel puţin pe zona de management pe partea de resurse umane, să facă prea multe. La fel, în multe alte domenii din zona asta”, a adăugat Oana Gheorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.