Oana Gheorghiu, de la Asociaţa Dăruieşte Viaţa, a declarat că relaţia cu statul român şi cu politicul nu a fost niciodată o relaţie bună, ci mai degrabă una ”contondentă”. Ea şi-a amintit un episod în care fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a atras atenţia că ceea ce face această asociaţie ţine de domeniul penal, deoarece a adunat bani să construiască un spital, în loc să dea banii spitalelor existente deja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, duminică, care este relaţia cu politicul, Oana Gheorghiu a precizat că aceasta este una ”contondentă” şi că are senzaţia că politicienii se tem.
 
”A fost o relaţie contondentă aproape în permanenţă şi cumva oamenii se tem de noi, politicienii, eu asta am senzaţia, că se tem de noi. Nu ştiu dacă este ciudat, cred că este şi normal pentru că într-un fel am apărut de niciunde şi toată lumea se întreabă cine e în spatele lor, sigur e cineva în spate şi mai ales nişte servicii. Am auzit des asta, că suntem oamenii serviciilor, pentru că în România încă trăim cu această traumă care vine din comunism: dacă cineva reuşeşte să facă ceva, e clar, nu putea fi el atât de tenace sau să facă el singur, ceva e în spatele lui.  Într-un fel noi ne-am amuzat, am spus, credeţi voi că sunt serviciile ca să ne lăsaţi în pace, asta ca o glumă internă”, a declarat Oana Gheorghiu.
 
Gheorghiu a adăugat că avem o clasă politică superficială.
 
”De ce se tem de noi? Avem o clasă politică superficială pe care o ştim cu toţii, e un mix de corupţie şi incompetenţă şi din păcate ea nu a evoluat în acelaşi ritm cu societatea civilă. Mie mi se pare că societatea sau cel puţin societatea civilă este mult mai sus decât este clasa politică şi că în mod paradoxal, în societatea civilă vei găsi mult mai multă competenţă decât în zona guvernamentală (...)”, a subliniat Oana Gheorghiu.
 
Reprezentanta Asociaţiei Dăruieşte Viaţa şi-a amintit un episod legat de fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.
 
”Am avut nişte discuţii extrem de contondente cu doamna ministru Pintea care a venit acolo, în spital şi îmi aduc aminte că unul dintre lucrurile pe care ni le-a spus, în mod şocant, ne-a spus că suntem penale. Că suntem predispuse unei anchete penale pentru că am strâns bani să construim un spital şi n-am strâns bani să îi dăm spitalului. Adică să strângem banii şi să-i dăm statului român ca să se distreze el, de parcă problema statului român sunt banii. Eu nu cred că vreodată, în România, în ultimii 15 ani problema statului român au fost banii, ci problema statului român este competenţa şi onestitatea de a face astfel de proiecte”, a mai declarat Oana Gheorghiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.