Cei peste 15.000 de oameni care manifestează în Bucureşti au ajuns la Piaţa Universităţii, iar acum se îndreaptă spre Piaţa Unirii. Coloana se întinde de la Piaţa Romană până dincolo de Piaţa Universităţii. Traficul rutier este blocat în centrul Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu se circulă nici pe Bulevardul Lascăr Catargiu, nici pe Magheru şi nici pe Nicolae Bălcescu. Oamenii se îndreaptă spre Parlament, cu opriri în faţa Ministerului Justiţiei şi Curţii Constituţionale. 

Pe Bulevardul Magheru, oamenii au scandat ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, ”Hoţii”, ”Demisia”. La Universitate s-au oprit pentru scurt timp.

Jandarmii au făcut cordon călare în faţa protestatarilor atunci când oamenii adunaţi în Piaşa Victoriei au vrut să plece în marş pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii, au strigat ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”. Numărul forţelor de ordine prezente la protestul din Bucureşti este impresionant, depăşind cu mult ceea ce a fost la protestele de până acum. Zeci de jandarmi merg în faţa coloanei de oameni.

După îmbrânceli cu manifestanţii şi după ce caii au devenind foarte agitaţi, jandarmii călare s-au retras la o distanţă de siguranţă.

Totuşi, zeci de jandarmi şi poliţişti merg în faţa coloanei de manifestanţi.

Traficul rutier este oprit pe Bulevardul Lascăr Catargiu.

Începând cu ora 18.00, oamenii s-au adunat în Piaţa Victoriei. Ei au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Justiţie, nu corupţie”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Demisia”, ”Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta”. Ei au steaguri tricolore, suflă în vuvuzele şi bat în tobe.

Un amplu dispozitiv de jandarmi şi poliţişti a fost desfăşurat în Piaţa Victoriei şi pe traseul anunţat de manifestanţi, inclusiv cavaleria.

Jandarmeria Română subliniază, într-un mesaj pe Facebook, că asigură fără discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.