Uzina de apă Tilişca din judeţul Sibiu, care alimentează localitatea cu acelaşi nume, dar şi o parte a locuitorilor din oraşul Sălişte, a fost oprită, sâmbătă, după ce, din cauza unei furtuni puternice, a fost tulburată apa. Cele două localităţi fac parte din Mărginimea Sibiului, fiind numeroase pensiuni în zonă, pline de turişti în minivacanţa de 1 Iunie. Aproximativ două mii de persoane au rămas fără apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Societăţii Apă-Canal, care asigură furnizarea apei în cea mai mare parte a judeţului SIbiu, au anunţat, sâmbătă, că a fost sistată furnizarea apei potabile în localitatea Tilişca şi parţial în oraşul Sălişte.

Oprirea funizării s-a impus din cauza unei furtuni ce a produs tulburarea puternică a sursei de apă.

”Până la scăderea turbidităţii, Uzina de apă Tilisca a fost oprită, estimându-se că reluarea furnizării va fi posibilă în jurul orei 21.0”, au transmis reprezentanţii Apă Canal. 

Potrivit acestora, aproximativ două mii de persoane sunt afectate. 

Tilişca şi Sălişte sunt localităţi din Mărginimea Sibiului, în zonă existând numeroase pensiuni turistice, pline cu ocazia minivacanţei de 1 Iunie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.