Numărul total al deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 62, după ce o tânără de 20 de ani din judeţul Iaşi, care nu fusese vaccinată, a murit. În ultima săptămână, au fost raportate 66 de cazuri nou confirmate de îmbolnăviri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 1 martie este 15.981, din care 62 de decese, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Cel de-al 62-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la o tânără de 20 de ani din judeţul Iaşi. Aceasta nu era vaccinată  antirujeolic.

În perioada 25 februarie - 1 martie, au fost raportate încă 66 de cazuri nou confirmate, în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Astfel, în Bihor au fost raportate 23 de cazuri, în Sălaj - 22, în Prahova - şase, în Buzău - patru, în Maramureş - trei, în Bucureşti, Călăraşi şi Teleorman - câte două, iar în Alba şi Dolj - câte unul.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.