Trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române execută, joi, o misiune umanitară în sprijinul populaţiei afectate de cutremurele din Turcia şi Siria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN,două aeronave C-27J Spartan au zburat către la Gaziantep, în Turcia, şi o aeronavă C-130 Hercules către Beirut, Liban, pentru transportul a aproximativ 12 de tone de bunuri materiale donate de statul român.

”Transportul ajutoarelor pentru populaţia sinistrată se face la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie”, a transmis MApN.

Aeronava C-130 Hercules a plecat spre Beirut în jurul orei 10.00, iar cele două aeronave C-27J Spartan au decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 11.00.

Forţele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare şi în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum şi în anul 2019, în Albania.


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.