Spitalul Judeţean Constanţa a implementat o nouă metodă de tratament pentru bolnavii de Parkinson, procedură ce constă în renunţarea la medicaţia orală şi administrarea acesteia sub formă de gel, printr-un tub, direct în duoden, metodă prin care simptomatologia bolii se ameliorează după primele 24 de ore de tratament, pacienţii asiguraţi putând beneficia gratuit de această metodă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al unităţii medicale, Constanţa este unul dintre puţinele centre din România unde a fost implementată una dintre cele mai noi metode de tratament în urma căreia simptomatologia bolii se ameliorează considerabil după primele 24 de ore de tratament, noua procedură presupunând renunţarea la medicaţia orală şi administrarea acesteia, sub formă de gel, printr-un tub, direct in duoden.

“Iniţial, pacientul este evaluat clinic, iar dacă toate constantele sunt bune se iniţiază intervenţia. Pentru a stabili dacă pacientul răspunde favorabil la această metodă de tratament şi pentru stabilirea dozei înainte de a începe tratamentul cu un tub permanent, se recomandă un tub nazoduodenal temporar. Montarea şi supravegherea tubului permanent presupune existenta unei echipe formate de  medici neurologi si gastroenterologi. Procedura este minim invazivă iar perioada  de spitalizare nu depăşeşte o săptămână”, se arată în comunicatul Spitalului Judeţean Constanţa.

Conform sursei citate, de noua metodă de tratament pot beneficia gratuit pacienţii diagnosticaţi cu Parkinson care sunt asiguraţi, indiferent de vârstă.

Această terapie este utilizată în doar şase centre din ţară, printre care şi Constanţa.

Coordonatorul programului pe regiunea Dobrogea, pentru judeţele Constanţa şi Tulcea este medicul neurolog Docu Axelerad Any, iar echipa care se ocupă de pacienţii internaţi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa este formată din Conf. Dr. Docu Axelerad Any – medic primar, Neurologie, Conf. Univ Dr. Dumitru Eugen  - medic primar, secţia Gastroenterologie şi Ş.L Dr. Luana Alexandrescu,  medic primar Gastroenterologie.

Boala Parkinson afectează aproximativ 1,4 la sută din populatia cu vârsta de peste 55 de ani, în România fiind diagnosticaţi aproximativ 72.000 de pacienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.