O localitate din Giurgiu intră carantină de miercuri după amiază, după ce 32 de persoane au fost infectate cu virusul Sars Cov-2, iar alte aproape 40 de persoane au intrat în contact direct cu unul din aceste cazuri confirmate, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că ancheta epidemiologică din comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, judeţul Giurgiu a arătat că 32 de persoane au fost infectate cu virusul Sars Cov-2 prin transmitere comunitară.
“În urma anchetei epidemiologice efectuate la faţa locului s-au identificat un număr de 37 de persoane care au intrat în contact direct cu unul din cazurile menţionate anterior, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare. Ţinând cont de hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr.24 din 21.07.2020 emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Giurgiu, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin care se constată că riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate este peste pragul de trei la mia de locuitori”, se arată în ordinul şefului DSU, Raed Arafat. 
Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis ordinul prin care se instituie măsura de carantină începând cu data de 22 iulie, ora 17 pentru o perioadă de 14 zile pentru localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu. 
Astfel, vor fi identificate toate persoanele cu domiciliul, reşedinţa ori cu adresa declarată în zona menţionată şi introduse într-o bază de date, va fi limitată la maximum deplasarea persoanelor, vor fi stabilite rute ocolitoare, măştile de protecţie vor fi purtate de toate persoanele aflate în spaţiile publice. Asigurarea ordinii publice este realizată de către Poliţia Locală, iar în situaţia în care aceasta nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, măsurile de ordine publică sunt asigurate de către Jandarmerie sau Poliţie. 
În ordin se mai precizează că în zona menţionată este permisă intrarea/ieşirea persoanelor care nu locuiesc în interiorul zonei restricţionate pentru activităţi economice sau în domeniile ordinii publice, securităţii naţionale, situaţiilor de urgenţă, sanitar, farmaceutic, sanitar-veterinar, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar precum şi pentru intervenţii care asigură continuitatea serviciilor de utilităţi publice. 
De asemenea, este permisă intrarea/ieşirea persoanelor care locuiesc în interiorul zonei pentru desfăşurarea activităţilor agricole. 
În judeţul Giurgiu, de la debutul pandemiei au fost confirmate 330 de cazuri de Covid-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.