O învăţătoare de la o şcoală din judeţul Neamţ este acuzată de părinţii unui elev de clasa întâi că ţipă la copii şi îi ameninţă, existând şi cinci înregistrări în acest sens. Reprezentanţii ISJ spun că o comisie din cadrul unităţii de învăţământ va evalua situaţia şi, dacă va fi cazul, va dispune sancţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Părinţii unui elev de clasa întâi de la Şcoala generală ”Carmen Sylva” din comuna Horia au sesizat, vineri după-amiază, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ că învăţătoarea de la unitatea de învăţământ ţipă la copii şi îi ameninţă. De altfel, ei adus şi cinci înregistrări audio realizate în timpul orelor.

Într-una dintre înregistrări, care a apărut în presa locală, se poate auzi cum cadrul didactic ţipă la unul dintre elevi: ”Dacă nu ai răbdare, vin la tine şi te strâng de gât, acum, că nu mai pot. (...) Mai taci o dată că te ia mama dracului!”

Învăţătoarea continuă să ţipe şi chiar îl ameninţă pe respectivul copil: ”Faci ce zic eu, că nici eu nu fac ce vreau eu, că dacă aş face ce vreau eu, ori te-aş omorî pe tine, ori nu aş mai veni în clasa asta.”

Inspectorul şcolar general Viorel Stan a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că a convocat conducerea şcolii din Horia imediat ce instituţia a fost sesizată în legătură cu acest caz şi a dispus ca o comisie să meargă luni la unitatea de învăţământ pentru a monitoriza activitatea învăţătoarei.

De asemenea, conducerea Şcolii ”Carmen Sylva” a stabilit o comisie internă care va evalua activitatea cadrului didactic şi, dacă va fi cazul, va dispune sancţiuni.

Stan a precizat că înregistrările făcute de părinţii elevului de clasa întâi vor fi analizate pentru a stabili dacă sunt reale.

Conform sursei citate, pe numele cadrului didactic nu au mai fost făcute alte plângeri.

Învăţătoarea respectivă lucrează de şase ani la şcoala din comuna Horia Roman, având o experienţă de peste 20 de ani în învăţământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.