O instalaţie audio interactivă, care mijloceşte contactul cu emoţiile unui părinte de prematur, a fost inaugurată vineri în ParkLake din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru că în 2016, în România, la fiecare 30 de minute s-a născut un copil înainte de termen, Asociaţia Unu şi Unu a dat startul unei campanii menite să genereze solidaritate faţă de cauza prematurităţii şi să strângă fonduri pentru crearea primului Centru de Sprijin pentru familiile cu bebeluşi îndelung spitalizaţi. Acesta va oferi consiliere psihologică pentru părinţi, workshopuri şi traininguri pentru ei, schimburi de experienţă, servicii de follow up pentru copii şi terapii de recuperare.

În total, 19.000 de bebeluşi au apărut pe lume înainte de săptămâna 37. Peste 35.000 de părinţi s-au confruntat anul trecut cu sentimentul de neputinţă cauzat de o spitalizare îndelungată şi nu au ştiut la cine să apeleze pentru sprijin.  

Instalaţia este sub formă de căşti audio care invită pe cel care o foloseşte ca, pentru câteva minute, să trăiască experienţă unui părinte de prematur. Intrând în statuia audio de trei metri înălţime, vizitatorul se confruntă cu o avalanşă de veşti bune şi veşti proaste, un adevărat roller-coaster emoţional pe care familiile de prematuri îl trăiesc zilnic în spitalele din România. 

Statuia audio, aşa cum este denumită instalaţia, se va afla în incinta ParkLake Shopping Center până pe 30 iulie, după care va fi itinerantă în Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.