O firmă din Turcia, Otokar Europe, este câştigătoarea licitaţiei făcute de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze Euro 6 noi, urmând ca 300 dintre ele să fie livrate în acest an, a anunţat luni primarul Capitalei, Gabriela Firea. Valoarea contractului se ridică la 100 de milioane de euro. Firea a adăugat că municipalitatea va mai cumpăra încă 400 de autobuze Euro 6, astfel încât să fie înlocuit tot parcul auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit edilului, din cele patru oferte depuse – KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S, MAN TRUCK&BUS AG, MERCEDES BENZ ROMANIA SRL şi OTOKAR EUROPE –, a fost declarată câştigătoare Otokar SA.

Valoarea contractului se ridică la 100 de milioane de euro, însemnând aproape 250.000 de euro plus TVApentru un autobuz.

„Într-un timp scurt, sperăm ca în Capitală călătorii să poată beneficia de un transport public în comun de calitate. Prin înnoirea parcului auto al RATB, prin această achiziţie şi prin următoarele achiziţie, vom dovedi şi vom încerca să îi convingem să folosească transportul în comun. (...) Aceste autobuze noi vor înlocui autobuzele cu stare tehnică deficitară”, a declarat luni primarul Capitalei.

Firea a mai anunţat că municipalitatea va mai cumpăra 400 de autobuze 6, pentru a schimba tot parcul auto

„Ne pregătim de o nouă achiziţie, tot 400 de autobuze Euro 6, pentru că vrem să înlocuim tot parcul auto. După calculele făcute, în Bucureşti, pentru ca autobuzele să vină ritmic, iar călătoriile să fie predictibile, ar fi nevoie de 1.500 de autobuze”, a declarat Firea.

Potrivit primarului Capitalei, autobuzele vor avea aer condiţionat, încălzire,sistem de informare, acces facil pentru persoanele cu dizabilităţi, supraveghere video interior şi exterior, sunt monitorizate, au sistem de taxare modern la fiecare uşă, iar datele sunt transmise la dispecerat.

Firea a precizat că primele autobuze vor fi livate în această vară.

„După depăşirea perioadei de contestaţii, vom demara discuţii cu firma, astfel încât să stabilim un grafic de livrare. Noi ne dorim ca în acest an să vină 300 de autobuze în Bucureşti, primele în această vară”, a spus Gabriela Firea.

Licitaţia iniţială, unde au depus oferte 15 companii, a fost lansată în 3 iulie, valoarea estimată a contractului fiind de peste 510 milioane de lei, însă oferta a fost anulată automat de SEAP din cauza unor "disfuncţionalităţi tehnice", aşa cum a anunţat ulterior PMB. Primăria arăta atunci că a notificat SEAP de prelungirea termenului pentru depunerea ofertelor, însă acesta nu a fost actualizat pe site din cauza "zilelor libere de Sf. Maria".

Perioada de depunere a ofertelor la licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 400 de autobuze urbane Euro 6 s-a încheiat în 10 noiembrie, iar companiile participante sunt KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S, MAN TRUCK&BUS AG, MERCEDES BENZ ROMANIA SRL şi OTOKAR EUROPE.

Primăria Capitalei a prelungit până în 10 martie 2018 perioada de analiză a ofertelor la licitaţia pentru achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6, precizând, însă, că procedura se poate finaliza oricând în acest interval. Municipalitatea susţine că prelungirea termenului este necesară din cauza „procesului de evaluare laborios”, precum şi a volumului mare de documente. Patru companii au participat la licitaţia care s-a încheiat în 10 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.