O femeie din Prahova reclamă că ea şi fiul ei au fost daţi afară din cabinetul de urgenţe stomatologice al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu pe motiv că băiatul este autist, femeia publicând pe Facebook o înregistrare video făcută în unitatea medicală. În replică, reprezentanţii spitalului spun că medicul i-a recomandat copilului un tratament cu antibiotic, pentru că nu putea interveni local, şi că în ultima vreme se confruntă tot mai des cu aparţinători care nu respectă opinia doctorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristina Sandu a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care susţine că a fost dată afară din cabinetul medical de urgenţe stomatologice din incinta Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti pe motiv că fiul ei, care avea urgent nevoie de ajutor, este autist.

”Dată afară din spital cu copilul de mână. Motivul: nu îi tratează măseluţa plină de infecţie pentru că este autist. Vă rog distribuiţi, să nu se mai întâmple aşa ceva şi cu alţi copilaşi. Am fost împinsă, mi s-a smuls telefonu din mână”, a scris femeia pe Facebook.

Mesajul este însoţit de o înregistrare video în care se aude vocea mamei întrebând cadrele medicale dacă o dau afară şi spunând: ”sunt dată afară cu un copil autist. Nu vrea să-l trateze pentru că este autist. Se poate asa ceva?”

În continuare, pe înregistrare se aude vocea femeii spunându-le gardienilor din spital ”nu puneţi mana pe mine!”, precum şi vocile paznicilor care îi cer să oprească filmarea.

”Nu am făcut altceva decât să filmez. Nu am voie sa filmez? Nu puneţi mâna pe mine. Nu puneţi mâna pe telefon pentru că este un bun al meu”, mai spune femeia pe filmare.

Reprezentanţii spitalului spun că femeia nu a fost dată afară din cabinet. Purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat pentru News.ro că femeia, care s-a prezentat luni seară în unitatea sanitară împreună cu fiul său de 16 ani, a informat medicul despre boala copilului, iar acesta a fost dus în cabinetul stomatologic şi consultat, medicul dându-i tratament cu antibiotic, pentru că nu putea interveni la locul infecţiei.

”Se vede şi pe înregistrare cum încearcă să-i înmâneze reţeta. În acel moment, mama a început să filmeze şi să acuze nefondat în timp ce medicul încerca să-i explice că abia după efectuarea tratamentului cu antibiotice se poate lua înconsiderare o intervenţie locală, care se poate face într-un cabinet specializat în tratamentul pacienţilor necooperanţi”, a spus Ilinca.

Reprezentantul spitalului a precizat că, în ultima perioadă, medicii au început să se confrunte cu situaţii în care pacienţi sau aparţinători ai acestora încearcă să le impună cum să procedeze în tratarea bolnavilor.

”Acesta este un caz pe care-l întâlnim din ce în ce mai frecvent în urgenţă, în care un aparţinător al unui pacient, lipsit de noţiuni medicale, încearcă să impună unui medic o anumită conduită terapeutică care se află în contradicţie cu convingerile sale profesionale”, a precizat medicul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.