O echipă din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, a preluat, luni, managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani. Totodată, Spitalul Judeţean Deva a ieşit din carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MApN a anunţat, luni, că o echipă condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani.

Din echipă mai fac parte şi personal civil contractual Bianca Andoni - director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe - ofiţer de logistică şi locotenent-colonelul Adrian Ceauşu - ofiţer de stat major.

Totodată, luni, Spitalul Judeţean Deva, condus, de asemenea, de o echipă formată din medici şi specialişti militari, a ieşit din carantină, a devenit funcţional şi este pregătit pentru preluarea cazurilor de COVID-19 din zona de responsabilitate.

În vederea redeschiderii, a fost efectuată dezinfecţia terminală, s-au asigurat circuitele necesare elaborate de către medicii epidemiologi şi s-a stabilit prima echipă de lucru pentru următoarele 14 zile formată din personal medical, sanitar şi auxiliar.

MApN mai anunţă că, laSistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) de la Constanţa, corturile pentru carantinare au fost ridicate şi amenajate, dotate şi racordate la toate utilităţile, iar din punct de vedere medical a început operaţionalizarea zonei de tratament.

De asemenea, au fost aduse un aparat modern de radiologie şi un aparat nou de testare rapidă PCR, iar personalul medical care va deservi această facilitate medicală este instruit pentru procedurile de echipare/dezechipare. Lucrările de operaţionalizare a zonei medicale continuă astfel încât facilitatea medicală să fie gata în cel mai scurt timp pentru obţinerea avizelor necesare.

În judeţul Vrancea sunt, conform ultimelor raportări ale autorităţilor, 134 de cazuri de infectare cu coronavirus. În acest judeţ, sunt două focare de coronavirus: unul la Spitalul Judeţean Focşani, unde mai multe cadre medicale şi managerul au fost infectaţi, altul la Spitalul Militar.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.