O companie din Iaşi a lansat o platformă online de soluţii integrate în domeniul medicinei veterinare, prin intermediul căreia medicii veterinari pot oferi consultaţii, iar proprietarii de animale de companie primesc sfaturi şi pot cumpăra diverse produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondatorul companiei Vetro din Iaşi, Dumitru Fodor, susţine, într-un comunicat de presă, că platforma Caută.vet este un "catalizator al relaţiei" dintre medicul veterinar şi proprietarul de animale de companie, mai ales în condiţiile actuale ale pandemiei de COVID-19.

"Oamenii sunt tot mai atenţi în această perioadă şi limitează pe cât posibil deplasările, dar platforma va fi o soluţie şi după terminarea pandemiei, pentru că timpul tuturor devine tot mai preţios. Platforma oferă diverse facilităţi, precum teleconsultaţii sau shop online pe bază de recomandare a medicului“, susţine omul de afaceri ieşean Dumitru Fodor.

Iniţiatorii proiectului afirmă că medicii veterinari au astfel posibilitatea să-şi eficientizeze activitatea în cabinete, dar şi proprietarii de animale de companie pot obţine informaţii sau cumpăra diverse produse.

"Istoria economică ne-a arătat că cei deschişi la nou şi la schimbare, care au prins primul val de inovaţie, au avut doar de câştigat. Piaţa online a crescut considerabil. Majoritatea proprietarilor de animale sunt oameni ocupaţi, cu puţin timp liber, iar medicii din cabinete au din ce în ce mai multe activităţi şi din ce în ce mai multe solicitări de consultanţă extra-cabinet. Avem nevoie de soluţii pentru ca medicii să-şi menţină business-ul performant şi să aibă în continuare grijă de sănătatea animalelor“, se mai arată în comunicatul companiei ieşene Vetro.

Fondatorul Vetro Iaşi, Dumitru Fodor, susţine că este tot mai evidentă tendinţa unor proprietari de animale să contacteze medicul pe Whatsapp, la telefon sau pe chat-ul privat al cabinetului pentru sfaturi şi recomandări privind produsele de îngrijire, antiparazitare sau alte probleme.

"Dacă medicul veterinar va aduce în Cauta.vet, inclusiv în shop, proprietarul, dacă va folosi facilitatea de teleconsultaţie, atunci ambele părţi vor avea de câştigat. Proprietarul de animale va câştiga un medic curant care ştie totul despre animăluţul lui, are imaginea completă a nevoilor şi comportamentului animalului (inclusiv ce mănâncă sau ce şampon foloseşte) şi îl poate consilia uşor, indiferent de gravitatea problemei, chiar şi când este plecat în vacanţă. Practic, va avea un fel de „medic de familie” al companionului lui“, a mai spus omul de afaceri Dumitru Fodor.

Potrivit iniţiatorilor acestei platforme online, medicul din cabinet va şti oricând care este istoricul, medicaţia şi hrana animalului de care are grijă şi va avea posibilitatea de a recomanda produse dintr-un portofoliu extins.

"Dacă ne gândim la animale şi la proprietarii lor, vizita la cabinetul aglomerat nu este o experienţă plăcută pentru niciuna din părţi. Putem schimba asta folosind instrumentele platformei Cauta.vet. O teleconsultaţie poate fi o discuţie cu proprietarul de animale pentru a recomanda produse de îngrijire sau pentru a verifica felul în care decurge recuperarea unui animal deja tratat. O teleconsultaţie poate fi un triaj pentru cazurile care necesită deplasare imediată sau cele care mai pot fi amânate până când se eliberează un loc în programul unui medic din clinică“, a mai precizat Dumitru Fodor.

Vetro Iaşi este o companie care activează în domeniul distribuţiei de medicamente veterinare, comercializând produse destinate proprietarilor de animale de rentă, de animale de companie şi oferind servicii şi consultanţă adresate medicilor veterinari.

Numărul de clienţi unici deserviţi este de aproximativ 1.500, iar echipa este compusă din 50 de angajaţi şi colaboratori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.