Lanţul de săli de jocuri Game World a anunţat, luni, lansarea primei ediţii a programului Bursele Game World, destinat studenţilor de la toate facultăţile de psihologie acreditate din România. Iniţiativa completează seria de acţiuni prin care compania aniversează 20 de ani de activitate pe piaţa din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bursele Game World reprezintă un proiect al companiei de susţinere a învăţământului în domeniul psihologiei. La două decenii de la intrarea pe piaţa din România, Game World oferă 20 de burse private studenţilor din ultimul an de studii de la toate facultăţile de psihologie acreditate în România, în valoare netă de 5.000 de lei fiecare. Astfel, fondul total de burse pentru anul universitar 2019-2020 se ridică la 100.000 de lei.

Bursele sunt destinate în mod exclusiv studenţilor de la specializarea Psihologie care îşi pregătesc teza de licenţă în domeniul cercetării psihologiei sau psihoterapiei dependenţei de jocurile de noroc. Acest program completează de responsabilitate socială desfăşurate de Game World, cum sunt campanii de educare a tinerilor, ce vizează sprijinirea persoanelor ce se confruntă dependenţa de jocurile de noroc.

Selecţia candidaţilor pentru burse se va face de către o comisie condusă de un psihoterapeut cu experienţă în tratarea adicţiilor, bursele fiind acordate pe baza unor criterii de eligibilitate.

”În România se fac foarte puţine cercetări în domeniul psihologiei şi asta nu pentru că nu există interes, ci pentru că nu există susţinere. Sursele ştiinţifice de informare costă; la fel şi realizarea cercetării în sine. Adesea folosim statistici şi studii făcute în alte ţări, dar acestea nu reflectă caracteristicile culturale, sociale şi economice din România. În momentul de faţă orice cercetare în domeniu ne-ar ajuta să cunoaştem caracteristicile dependentului român de jocuri de noroc şi astfel să putem concepe planuri de tratament şi alte servicii adecvate. De asemenea, avem nevoie de psihologi specializaţi în abordarea dependenţelor, iar pentru un student în an terminal ar putea fi o ocazie să înceapă specializarea în această direcţie”, este de părere Anda Păcurar, psiholog specializat în psihoterapie, membru al juriului de acordare a Burselor Game World.

Condiţiile de eligibilitate sunt ca aplicanţii să fie cetăţeni români, admişi în anul al III-lea de studiu la o facultate acreditată de psihologie din România, să aibă ca temă de cercetare pentru teza de licenţă psihologia/psihoterapia adicţiei faţă de jocurile de noroc şi să îşi depună un dosar de candidatură complet până la data de 15 noiembrie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.